Hvit miso, som har sin opprinnelse i Kyoto som et produkt fra dynastikulturen, bruker rikelig med maltet ris, som var en verdifull gjenstand på den tiden, og har en rik søt og lettsaltet smak som tydelig ble foretrukket av dynastiets aristokrater. I løpet av Muromachi- og Momoyama-perioden, med blomstringen av teseremonien, spredte den seg over hele landet som en essensiell ingrediens i fucha-kjøkken og kaiseki-kjøkken, og kom til å nytes av allmennheten. Kyoto er en tradisjonell mat som ble født av den akutte smaken til Heian-aristokratene, ble videreført sammen med matkulturen, og brukes ikke bare i misosuppe, men også i en rekke retter, som er helt annerledes enn de lang- lagret salt miso som ble utviklet som lagringsmat. Dette er hvit miso.
Miso, Shiromiso (Saikyo miso) 500g,Ishino / Kyoto,Japan
Nyhet-Endelig kommet ekte Saikyo miso i Norge!!229,00 kr
Denne hvite misoen har blitt laget ved hjelp av teknikker som er gått i arv gjennom ni generasjoner i mer enn 230 år siden grunnleggelsen.